Træning af Eurasier

Almene tips til en god begyndelse med en Eurasier hvalp

 1.  Når man leger med hvalpen så hold aldrig i poten, men nøjes med at støtte poten, at kunne komme til Eurasierens poter kræver stor tålmodighed og forsigtighed.
 2. Hellere flere små ture ca. 500 m, de første uger, og så trappe stille op, hvis hvalpen sætter sig ned, så bær den et lille stykke uden at kommentere det og så sæt den ned igen.
 3. Når i går tur med hvalpen, så sig til højre/venstre/ligeud, så bliver det meget nemmere at gå i flexsnor, eller hvis i vil lære jeres Eurasier at trække. De lære det lynhurtigt og så bliver det også nemmere at udstille hunden.
 4. Husk at en Eurasier husker som en elefant både gode og dårlige ting.
 5. Vær altid konsekvent på en kærlig måde, gør den noget du ikke vil have, så afled den evt. med en hvislelyd “pss”, eller et stykke legetøj, skæld den ikke ud.
 6. At se hvalpens tænder skal forgå meget forsigtigt, men et lille løft i mundvigen og en munter stemme og en lille godbid aldrig med tvang.
 7. Når i går til hvalpemotivation så husk at fortælle træneren, at i måske skal udstille hunden, så når hvalpen stopper ved fod, skal i sige stå og det skal den i mindst 5 sek. og derefter, sige sit, spørg før i starter til træning om klubben har forstand på spidshunde, det vil være en stor fordel. Man skal ikke presse en spidshund, det skal foregå med gensidig respekt, HUSK DET !!!!  En træner må ikke holde hunden fast, men kun træne på snoren.
 8. Når man øver indkald, så skal det være på en sjov og frisk måde og når hvalpen kommer, så gi den en lille godbid og så sig “fri” til den igen, så føler  den det ikke som en straf når den så får snoren på fjerde gang den kommer, og kommer den ikke, så er det nok fordi, i ikke er interessante nok ;-) , evt. kan man sige en mærkelig lyd eller lade som om man har fundet noget meget spændende.
 9. Agere hunden ikke som du forventer, er det hos dig selv du skal finde fejlen.
 10. Til jer der har valgt en hanhund, så er det godt at komme ud så tidligt som muligt, hvor alle hunde er løse (Hvalpe/hunde leg/hundeskov), så hvalpen kan nå at lære hundesprog inden den bliver kønsmoden, så slipper den for at gå i snor resten af livet.
 11. Jo mere man snakker med sin hvalp, jo mere forstår den som voksen, et godt samarbejde og en gensidig respekt giver en dyb forståelse mellem hund og ejer.

Dette er ment som en rettesnor, alle Eurasier er ikke ens, men med den rette motivation er intet umuligt.

God fornøjelse med træning af din Eurasier !

Hilsen Henning K.

 

Comments are closed.