Om os

Kennel Eurasier Liebe

Hvem er vi.
Lisbeth Engelschmidt, Paul Blood samt vores søn Rune vi har 2 hunde og 3 skovkatte.

Lisbeth:
Jeg er vokset op med dyr og har altid væres glad for hunde, katte, heste.
Min fritid bruger jeg gerne på at gå ture med hundene, samt hundetræning, spor. Samtidig er jeg også kennelens snakkehoved. Ellers nyder jeg en ridetur på den dejlige Friser Kyra.

Paul:
Jeg er opvokset i England og har altid haft schæferhunde i min barndom. Min fritid bruger jeg gerne på lange ture med hundene eller en tur i hundeskoven. Når jeg ikke er af sted med hundene nyder jeg en tur i min kajak eller en lang cykeltur.

Hvorfor blev det en Eurasier som vi valgte:

”Der var engang…….”

En mand i Weinhein an der Bergstrasse, Julius Wipfel, som overtog en hund fra et lokalt internat, som var efterladt af de canadiske tropper efter 2 verdenskrig. Hunden blev kaldt ”Der Kanadier” en stor sort hund som mindede om en eskimohund. En selvstændig, intelligent og kærlig hund. Da denne hund dør, beslutter fam. Wipfel at de gerne vil have en hund som minder om ”Der Kanadier”. Dette er begyndelsen på Eurasiereventyret, udgangsracerne er Wolfspitz og Chow chow, i wolf chow blandingen bliver der senere krydset Samojede ind. Siden 1960 er der blevet avlet Eurasier.

Hvordan kom vi så på at det var en Eurasier som skulle berige vores liv:

I  1991 flyttede Jeg (Lisbeth) til den sydlige del af Tyskland, til min daværende kæreste. Efter 2 år ville vi gerne have en hund, men hvilken, jeg have haft foxterrier og en blandingshund som barn og han have haft gravhund og foxterrier. Så vi lånte en bog med beskrivelser af forskellige hunderacer, her fandt vi hurtigt frem til, at det skulle være en spidshund, det skulle ikke være en lille hund, men heller ikke en stor, som havde et stort motionsbehov, da vi kun havde en lejlighed. Vi stødte på den forholdsvise ukendte race ”Eurasier” og blev noget betaget af beskrivelsen. Vi kontaktede Eurasier Klub Weinheim for at høre hvor vi kunne se sådanne en hund. Vi fik lov til at besøge nogle forskellige Eurasier ejere, så nu var der ingen vej udenom det var en Eurasier vi skulle have, Vi var så utrolig heldige at få fat i en lille sort han ”Chiro”. Han var alt det en Eurasier skulle være, kærlig overfor sin familie og vores katte, lærnem og selvstændig, lidt reserveret overfor fremmede. En fantastisk mussefanger J. Da Chiro er 3 år går vi fra hinanden, og jeg vælger at flytte tilbage til Danmark. Da jeg ikke ved hvad jeg lige får at bo i når jeg kommer hjem, bliver vi enige om, at det er bedst at han bliver i sine vante omgivelser.

Men når man nu engang har haft Eurasier, så går det bare ikke uden, så da jeg i 1997 flytter i et lille hus går turen tilbage til Tyskland efter en Eurasier, det er ”Itzamkanal von der Hofener Rippe” I 2000 kommer min søn Rune til verden, Itzam kiggede noget på dette væsen som tog en stor del af min tid, Itzam viste en utrolig tålmodighed over for Rune. Da Rune begynder at kunne kravle, er der ikke noget sjovere end at kravle over på Itzam som ligger og sover, Itzam rejser sig bare og finder et andet sted, selv om dette kunne ske flere gange om dagen.  I 2003 flytter Paul ind hos og bliver hurtigt fanget af Eurasier feberen. Vi kan se tilbage på utroligt mange gode stunder og oplevelser med eurasier. Da Itzam er ved at være op i årene vælger vi at købe en til Eurasier i 2009 det blev Baluba Vom Oberlausitzer Bergland, vi kan ikke forestille os et liv uden Eurasier. I pinsen 2011 må vi desværre sige farvel til Itzam, som er blevet døv og har mange ledsmerter. Livet uden Itzam er svær for både os og Baluba, Baluba føler sig ikke tilpas uden en han. I august finder vi en kastreret Alaskan Malamut han, som skal omplaceres. Så  i august 2011 flytter Rommel ind hos os.

Vi kan kun anbefale Eurasieren som en fantastisk familiehund, hvis man ved at det er en Spidshund man får og ikke en Labrador.

Hvalpe:
Noget vi vil lægge meget vægt på er, at vores hunde er sunde, har et godt temperament og er trygge overfor fremmede, børn og katte.
Det er meget vigtigt at kennelen kender avlsdyrene rigtig godt, så man på den måde bedre kan vejlede hvalpekøberne i deres håndtering af hvalpe.
Hvalpe er noget der bliver planlagt i lang tid, de opvokser i vores hus, hvilket for os er meget vigtigt, således at vi kan præge dem på den bedst mulige måde.
Eurasieren er en spidshund, som uden en god prægning kan være noget reserveret, netop derfor er det meget vigtigt, uhyggelig vigtig, at prægningen er 100%.

3 Responses to Om os

 1. Bente E, Jensen says:

  Tillykke med det fine kuld Baluba har leveret.
  Kærlig hilsen Smefs stedmor

 2. Lisbeth Engelschmidt says:

  Hej mange tak, ja de er dejlige du må komme ud og se dem

 3. Liebe Lisbeth, lieber Paul, ich habt eine sehr schöne Homepage, leider können wir nicht Dänisch Liebe Grüße aus Wien und dem Burgenland (von Rons Züchterin)
  Stefan &
  noch eine Link: http://www.eurasierclub.at/