Her finder du nogle opskrifter, på forskellig hunde guffer som mine hunde elsker.
Bagt/kogt lever.
En hel kalvelever skæres i skiver, den koges i ca. 1 time i vand ( evt. tilsat salt og 7-10 fed hvidløg.) Når leverskiverne er kølet af, skæres de i små stykker.
Leverstykkerne lægges på bagepapir i bradepanden, der stilles i ovnen. Ovnen stilles til 250 grader. Mens ovnen varmer op, skal man holde øje med det, da det ikke må blive branket. Når ovnen er blevet 250 grader varm, skrues der ned til ca. 120-150 grader, og leverstykkerne står og bager videre i ca. 1-1,5 time. Du bør med jævne mellemrum rode rundt i leverstykkerne, så de tørre jævnt . Når leverstykkerne er helt tørre og hårde, er de færdige. Kogevandet kan evt. sies så levertrevler og hvidløg blendes/presses igennem sien. Dette kogevand er f.eks godt til at tilsætte ved hundens tørkost eller andet mad , da det bl. a indeholder hvidløg, er det med til at holde tæger og lopper væk fra din hund.
PS. Du skal være forberedt på, at der lugter meget af bagt lever i hele huset- i flere timer.
Hundekiks:
Hjemmebagte hundekiks med lever, kylling, okse eller vildt
- 300 g. hvedemel
- 150 g. majsmel
- 125 g. kogt, hakket kød (lever, kylling, okse eller vildt)
- 3 spsk. Madolie
- 2 æg
- ca. 1 1/4 – 1½ dl siet kogevand fra kødet(Lever skæres ud i små stykker og skal koges til vandet ikke skummer mere.)
Hvede- og majsmel blandes i en skål.
I en anden skål piskes æggene med olien, kogevandet røres i, det kogte, hakkede kød røres i.
Nu tilsættes melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt, den skal være som en god tærtedej.
Dejen udrulles på et mel dækket bord til ca. 1/2 cm tykkelse og skæres i tern (brug pizzahjulet..).
Kiksene lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, evt længere.
Jo større kiks, jo længere bagetid.
Hvis kiksene står tæt på bagepladen, er det måske en god idé at tage pladen ud af ovnen efter ca. 15 minutter og skille kiksene ad, så de også kan få varme på siderne den sidste del af bagetiden.
Kiksene skal være helt hårde, ellers kan de ikke holde sig ret længe. Helt gennembagte kiks kan holde sig i op til 2 måneder, hvis de opbevares køligt og tørt (men hold øje med mug).
Tip: Smid ikke resten af kogevandet ud. Si det og portion frys det med ca. 1 – 1 1/2 dl i hver portion. Det kan bruges til næseøvelser. Dette gælder også når du koger en skinke/steg.
Rugbrødsguffer:
8-10 skiver rugbrød (gerne gamle, da de alligevel skal tørres)
100 gram grov leverpostej
1. Skær rugbrøddet i skiver
2. smør et tyndt lag leverpostej på rugbrøddet
3. skær madderne i striml)
størrelsen afhænger lidt af din hunds størrelse og formålet med godbidderne. er det f.eks. til træning, så lav dem så små som muligt 1x2cm.
5. fordel stykkerne på en bagerist og på pagepapir, så alle stykker ligger frit, så de kan tørres godt og ikke klistrer sammen. 8-10 skiver rugbrød med leverpostej passer også fint til en hel bagerist fyldt.
6. tænd ovnen på 150 grader varmluft og put risten i midterste rille.
7. bag godbidderne i ca 30 minutter. lad ovnen og risten være i fred 15-30 minutter efterfølgende, så du udnytte eftervarmen i ovnen.
Osteguffer:
- 1 kop havregryn
- 1/3 kop margarine
- 1 kop kogende vand
- 3/4 kop majsmel
- 2 teskefulde hvidt sukker
- 2 tsk oksekød bouillon granulat
- 1/2 kop mælk
- 1 kop revet Cheddarost
- 1 æg, pisket
- 3 kopper hele hvedemel
- Forvarm ovnen til 250 grader. I en stor skål, kombinere valset havre, margarine, og kogende vand. Lad det stå 10 minutter. Smør bagepapir.
- Rør grundigt majsmel, sukker, bouillon, mælk, cheddar ost og æg sammen. Bland 1 kop mel i ad gangen, indtil en stiv dej er dannet.
- Ælt dejen på en let melet overflade, blandes yderligere mel i, indtil dejen er glat og ikke længere klæber. Rul eller klappe dejen ud til 1/2 “tykkelse. Skær med cookie cutter (jeg foretrækker ben formet), og sted 1-2 cm, fra hinanden på de forberedte bagepapir ark.
- Bages 35 til 45 minutter i den forvarmede ovn, indtil gylden brun, afkøl før servering. . Opbevares i en løst lukket beholder.